شرکت مهندسی تنظیم آزمون تجهیز
02177659184

نصب فلومتر التراسونیک

نصب فلومتر التراسونیک

 

نصب فلومتر التراسونیک به عنوان یکی از مهمترین مراحل برای دستیابی به اندازه‌گیری دقیق و قابل اعتماد جریان مایع، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مقاله به بررسی جامع و دقیقی از تمامی جنبه‌های نصب فلومترهای التراسونیک می‌پردازد، از انتخاب محل مناسب برای نصب تا نکات کلیدی که باید در نظر گرفته شوند. با دنبال کردن این راهنما، می‌توانید از عملکرد بهینه و عمر طولانی تجهیزات خود اطمینان حاصل کنید.

دستورالعمل‌های نصب فلومتر اولتراسونیک

  1. تخصیص نصب ترانسدیوسر

اولین قدم در فرآیند نصب، انتخاب یک محل بهینه برای نصب ترانسدیوسرها به منظور اطمینان از اندازه‌گیری قابل اطمینان و دقیق است. داشتن دانش اولیه‌ای در مورد سیستم لوله‌کشی و لوله‌کشی آن توصیه می‌شود. یک محل بهینه به عنوان یک لوله مستقیم بلند که پر از مایعی است که قرار است اندازه‌گیری شود، تعریف می‌شود. لوله‌کشی می‌تواند در وضعیت عمودی یا افقی باشد. جدول زیر نمونه‌هایی از محل‌های بهینه را نشان می‌دهد.

    2. اصول انتخاب یک محل بهینه

طول لوله مستقیم باید به اندازه‌ای باشد که خطای ناشی از جریان نامنظم را حذف کند. معمولاً طول لوله مستقیم باید 15 برابر قطر لوله باشد. هر چه طول بیشتر، بهتر. ترانسدیوسرها باید در بخشی از لوله نصب شوند که طول لوله مستقیم در سمت بالادست حداقل 10D و در سمت پایین‌دست حداقل 5D باشد. علاوه بر این، محل نصب ترانسدیوسر باید حداقل 30D از پمپ فاصله داشته باشد. در اینجا D به معنای قطر خارجی لوله است. برای جزئیات بیشتر به جدول زیر مراجعه کنید.

اطمینان حاصل کنید که لوله کاملاً پر از مایع است.

اطمینان حاصل کنید که دما در محل نصب از محدوده مجاز برای ترانسدیوسرها تجاوز نمی‌کند. به طور کلی، هر چه دما به دمای اتاق نزدیک‌تر باشد، بهتر است.

اگر ممکن است، یک لوله مستقیم نسبتاً جدید انتخاب کنید. لوله‌های قدیمی تمایل به خوردگی و رسوب دارند که می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد. اگر مجبور به کار بر روی یک لوله قدیمی هستید، توصیه می‌کنیم با خوردگی و رسوبات به عنوان بخشی از دیواره لوله یا بخشی از آستر برخورد کنید. به عنوان مثال، می‌توانید یک مقدار اضافی به پارامتر ضخامت دیواره لوله یا پارامتر ضخامت آستر اضافه کنید تا رسوب را در نظر بگیرید.

برخی لوله‌ها ممکن است دارای نوعی آستر پلاستیکی باشند که باعث ایجاد فاصله‌هایی بین آستر و دیواره داخلی لوله می‌شود. این فاصله‌ها می‌توانند از انتقال مستقیم امواج اولتراسونیک جلوگیری کنند. چنین شرایطی اندازه‌گیری را بسیار دشوار می‌کند. در صورت امکان، از این نوع لوله‌ها اجتناب کنید. اگر مجبور به کار بر روی این نوع لوله‌ها هستید، ترانسدیوسرهای پلاگ‌این ما را امتحان کنید که به صورت دائمی بر روی لوله نصب می‌شوند با ایجاد سوراخ در لوله در حالی که مایع در داخل آن جریان دارد.

    3. نصب ترانسدیوسر

ترانسدیوسرهای مورد استفاده در فلومتر اولتراسونیک از کریستال‌های پیزوالکتریک برای ارسال و دریافت سیگنال‌های اولتراسونیک از طریق دیواره سیستم لوله‌کشی مایع ساخته شده‌اند. اندازه‌گیری با اندازه‌گیری تفاوت زمان سفر سیگنال‌های اولتراسونیک انجام می‌شود. از آنجا که این تفاوت بسیار کوچک است، فاصله و همترازی ترانسدیوسرها عوامل حیاتی برای دقت اندازه‌گیری و عملکرد سیستم هستند. باید دقت زیادی در نصب ترانسدیوسرها شود.

 

آموزش نصب فلومتر التراسونیک

 

مراحل نصب ترانسدیوسرها

یک محل بهینه پیدا کنید

جایی که طول لوله مستقیم کافی باشد (به بخش قبلی مراجعه کنید) و لوله‌ها در وضعیت مطلوب باشند، مثلاً لوله‌های جدید بدون زنگ‌زدگی و با سهولت عملیات. هر گونه گرد و غبار و زنگ‌زدگی در محل نصب ترانسدیوسرها را تمیز کنید. برای نتیجه بهتر، پولیش سطح خارجی لوله با یک سنباده به شدت توصیه می‌شود.

استفاده از روانکار اولتراسونیک مناسب (گریس، ژل یا وازلین) بر روی سطح ارسال ترانسدیوسر و همچنین محل نصب روی سطح لوله. اطمینان حاصل کنید که هیچ فاصله‌ای بین سطح ارسال ترانسدیوسر و سطح لوله وجود ندارد.

دقت کنید که هیچ ذره‌ای از شن و گرد و غبار بین سطح لوله و سطح ترانسدیوسر باقی نماند.

لوله‌های افقی می‌توانند حباب‌های گازی در قسمت بالایی لوله داشته باشند. بنابراین توصیه می‌شود ترانسدیوسرها به صورت افقی در کنار لوله نصب شوند. سه روش برای نصب ترانسدیوسرها بر روی لوله وجود دارد: با نیروی مغناطیسی، با بست و با دست.

اگر جنس لوله فلزی باشد، نیروی مغناطیسی ترانسدیوسر را بر روی لوله نگه می‌دارد.

در غیر این صورت، می‌توانید ترانسدیوسر را با دست نگه دارید و آن را به لوله فشار دهید (فقط برای نوع S) اگر به اندازه‌گیری سریع نیاز دارید، یا می‌توانید از یک نوار فلزی یا بست فراهم شده برای نصب ترانسدیوسرها استفاده کنید .

*توجه: توصیه می‌شود از ژل رسانا به عنوان کوپلانت التراسونیک به دلایل ایمنی استفاده کنید. سایر کوپلانت‌ها مانند گریس، ژل و وازلین نیز می‌توانند به عنوان جایگزین استفاده شوند، اما با مسئولیت خودتان.

همچنین بخوانید : 5 مرحله نصب فلومتر ورتکس

فاصله‌یابی ترانسدیوسرها

مقدار فاصله‌ای که در پنجره منو M25 نشان داده شده است به فاصله داخلی بین دو ترانسدیوسر اشاره دارد. فاصله واقعی بین دو ترانسدیوسر باید تا حد امکان به این مقدار نزدیک باشد.

نصب به روش V

نصب به روش V رایج‌ترین روش برای اندازه‌گیری روزانه با قطر داخلی لوله‌های بین 20 میلی‌متر تا 300 میلی‌متر است. این روش همچنین به عنوان روش انعکاسی شناخته می‌شود.

 

 

نصب فلومتر الترسونیک

نصب به روش Z

 

روش Z معمولاً زمانی استفاده می‌شود که قطر لوله بین 100 میلی‌متر تا 500 میلی‌متر باشد. این روش مستقیم‌ترین روش برای انتقال سیگنال است و بنابراین در بسیاری از کاربردها می‌تواند نتایج بهتری نسبت به روش V ارائه دهد.


نصب فلومتر التراسونیک

نصب به روش W

روش W معمولاً بر روی لوله‌های پلاستیکی با قطر بین 10 میلی‌متر تا 100 میلی‌متر استفاده می‌شود. این روش می‌تواند بر روی لوله‌های کوچکتری که رسوبات داخلی دارند مؤثر باشد.

تست نصب

پس از تکمیل نصب ترانسدیوسر ، کاربر باید موارد زیر را بررسی کند: قدرت سیگنال دریافت شده، مقدار کیفیت سیگنال Q، تفاوت زمان دلتا (تفاوت زمان سفر بین سیگنال‌های بالا و پایین دست)، سرعت تخمینی صوت در مایع، نسبت زمان عبور، و غیره. با این کار، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که فلومتر به درستی کار می‌کند و نتایج قابل اعتماد و دقیقی ارائه می‌دهد.

 

نصب فلومتر التراسونیک بر روی لوله های عمودی و افقی

مشتریان ما اغلب سوال می کنند که آیا تفاوتی بین نصب فلومتر التراسونیک بر روی لوله های عمودی یا افقی وجود دارد؟ در ادامه، هر دو مورد را بررسی خواهیم کرد. فلومتر را می توان در هر دو حالت نصب کرد، اما مهم است که برای جلوگیری از هر گونه مشکلی، محل جمع شدن هوا را در نظر بگیرید.

لوله های عمودی

لوله های عمودی می توانند بهترین یا بدترین حالت برای جمع شدن هوا باشند. بهترین سناریو زمانی است که جریان رو به بالا باشد، یعنی از پایین به بالای لوله جریان داشته باشد. در این حالت مطمئن هستید که لوله کاملاً پر از مایع است، بنابراین امواج فراصوت به خوبی انتقال می یابد.

با این حال، هنگامی که جریان به سمت پایین حرکت می کند (شکل 1 را ببینید)، ممکن است آبشاری در داخل لوله وجود داشته باشد که به آن “اثر آبشاری” نیز می گویند. این پدیده بیشتر از حد تصور اتفاق می افتد – حتی در سیستم های تحت فشار که همچنان حاوی هوای فشرده هستند. بنابراین، در صورت وجود هر گزینه دیگری، باید از این نوع نصب اجتناب شود.

 

 

نصب فلومتر التراسونیک

لوله های افقی

در لوله های افقی، هوا در بالای لوله و رسوب در پایین لوله جمع می شود. بنابراین، بهتر است از نصب فلومتر التراسونیک در جایی که امواج فراصوت از بالای لوله یا پایین آن عبور می کند، خودداری کنید. در عوض، فلومتر را به سمت پهلو بچرخانید تا جایی که صدا از داخل لوله و سیال عبور کند .

از آنجایی که نمی توانیم داخل لوله را ببینیم، باید محل نصب فلومتر التراسونیک را به گونه ای انتخاب کنیم که مطمئن باشیم امواج فراصوت می توانند از مایع عبور کنند.

 

نحوه نصب فلومتر التراسونیک

 

امیدواریم این مقاله به سوالات احتمالی شما پاسخ دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد فلومترهای التراسونیک یا نحوه نصب بهتر آنها، با ما تماس بگیرید!

شرکت تات: ارائه دهنده خدمات نصب فلومتر با تخصص و دقت بالا

شرکت تات با سابقه درخشان در زمینه واردات، تامین و کالیبراسیون تجهیزات کنترل و ابزاردقیق، مفتخر است که خدمات نصب فلومتر را نیز به مشتریان خود ارائه دهد. تیم مجرب و متخصص ما، با بهره‌گیری از دانش فنی روز دنیا و تجهیزات پیشرفته، آماده ارائه خدمات نصب انواع فلومتر در صنایع مختلف میباشد. 

برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات نصب فلومتر شرکت تات، لطفا با ما تماس بگیرید. 

ما مشتاقانه منتظر همکاری با شما برای رفع نیازهای شما هستیم!

دیدگاه ها (0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *